18 Ιουνίου 2017

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι

Την προσεχή Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής "Σίμων Καράς" διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου, στην οποία θα παρουσιαστεί το cd "Πελοπόννησος, Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά 1975-1976".

...Με τη στήριξη πολλών πελοποννησιακών συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής.

Όλες οι πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.

Ας είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε αυτήν την τόσο σημαντική για τον τόπο μας και τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου, προσπάθεια!


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής.



Μια εκδήλωση του ΚΕΠΕΜ
για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου.

Θα παρουσιαστεί ο δίσκος του ΚΕΠΕΜ "Πελοπόννησος - Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά 1975-1976" και η μουσική παράδοση της Πελοποννήσου από τους:

Νίκο Διονυσόπουλο, ερευνητή με πολυσχιδές έργο και στενό συνεργάτη του Σίμωνα Καρά, 
Δημήτρη Σταθακόπουλο, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγρα- φέα, μουσικολόγο, μελετητή της παράδοσης της Πελοποννήσου, 
Γιώργο Τσάμπρα, δημοσιογράφο και ερευνητή του ελληνικού τραγουδιού. 

Ακολούθως, ο Δημήτριος Μαντζούρης, υπεύθυνος αρχείου και εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ, θα παρουσιάσει το ανέκδοτο αρχείο του Σίμωνα Καρά από την Πελοπόννησο.


Θα ακουστούν ανέκδοτες ηχογραφήσεις από το αρχείο.

Ζωντανή μουσική με αυθεντικούς εκφραστές
της μοραΐτικης μουσικής παράδοσης.


Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 | 7.30 μ.μ.
Κέντρο πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι"
(Ιερά Οδός 154, ακριβώς δίπλα στη στάση Μετρό "Ελαιώνας")

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο