15 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 15/11/2015
Μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει πολλοί συγχωριανοί για την πρόοδο εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων σε αυτή την ανάρτηση  θα προστίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφίες από το έργο και θα μπορούν όλοι να βλέπουν σχεδόν άμεσα εικόνες από την πρόοδο μέχρι και την αποπεράτωση του έργου.
  
  Ενημέρωση 15/11/15
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν την θωράκιση του έργου με την τοποθέτηση μεγάλης ποσότητας ογκόλιθων μέχρι το ακρομόλιο που στο σύνολο ξεπέρασαν τα ογδόντα μέτρα σε μήκος, τώρα πλέον το έργο είναι ασφαλές  σε δύσκολες καιρικές συνθήκες κάτι που ήταν και το κύριο μέλημα των αρμοδίων.
Αναμένετε το επόμενο διάστημα οι εργασίες να συνεχιστούν με τον ηλεκτροφωτισμό του αλιευτικού καταφυγίου. 

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ απο το ακρομόλιο του αλιευτικού καταφυγίου στο VELANIDIA WEB TV


  Ενημέρωση 18/10/15
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες τοποθέτησης πέτρας αφού με το τελευταίο δρομολόγιο σχεδόν κλείνει η εξωτερική πλευρά του καταφυγίου, οι πληροφορίες μας θέλουν καιρού επιτρέποντος μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει τελειώσει η τοποθέτηση της πέτρας.

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο VELANIDIA WEB TV




  Ενημέρωση 11/10/15
  Τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς και μεταφέρθηκαν χιλιάδες κυβικά πέτρας από το Παλιόκαστρο όπου και συγκεντρώνονται , η ποσότητα της πέτρας που μεταφέρθηκε ήταν αρκετή ώστε  να ξανακλείσει το τμήμα του προστατευτικού στηθαίου με ρίψη σκυροδέματος, επίσης οι εργασίες ήταν υπό την επιτόπια αυτοψία αρμόδιου μηχανικού της περιφέρειας.




  Ενημέρωση 20/09/15
Λόγο των συνεχών βοριάδων που επικρατούσαν κατά την περασμένη  εβδομάδα κατέστη δυνατό μόνο ένα δρομολόγιο για μεταφορά πέτρας από το Παλιόκαστρο ,οι παρακάτω φωτογραφίες από το φόρτωμα της πέτρας στο Παλιόκαστρο.



  Ενημέρωση 12/09/15
Μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης η άφιξη του πλωτού γερανού σηματοδοτεί την συνέχιση των εργασιών, οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα με την απομάκρυνση πέτρας πίσω από το σημείο που είχε υποστεί ζημιά μέσα στον χειμώνα και θα συνεχιστεί με την μεταφορά πέτρας από το Παλιόκαστρο όπου έχει ήδη μεταφερθεί τεράστια ποσότητα υλικού.
 Επίσης όπως ενημερωθήκαμε εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η πίστωση των 62.000 ευρώ για την κατασκευή του αντιπροσαμμωτικού πέτρινου μώλου ανάντι του αλιευτικού καταφυγίου  για τη προστασία της παραλίας και του αλιευτικού καταφυγίου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την έναρξη των σημερινών εργασιών στο VELANIDIA WEB TV





Ενημέρωση 15/02/15
 Παρά το πρόβλημα που πρόεκυψε την προηγούμενη εβδομάδα λόγο της κακοκαιρίας οι εργασίες ρίψης σκυροδέματος ολοκληρώθηκαν με την αποπεράτωση του δρόμου που ενώνει πλέον το αλιευτικό καταφύγιο με την κύρια οδό.

 

 




 
Ενημέρωση 08/02/15
Τις προηγούμενες ημέρες ουσιαστικά τελείωσε η ρίψη σκυροδέματος στο κυρίως λιμενικό έργο .
   Αναλυτικά έγινε ρίψη σκυροδέματος στο τελευταίο τμήμα στηθαίου καθώς και το τελευταίο τμήμα ανωδομής, επίσης καλουπώθηκε και έγινε ρίψη σκυροδέματος στο τελευταίο τμήμα του βραχίονα που θα χρησιμεύσει ως βάση για την τοποθέτηση του φάρου σήμανσης, τέλος είναι έτοιμο το πρώτο τμήμα του δρόμου.

 

 

 

 



 

 Ενημέρωση 24/01/15



  Ενημέρωση 18/01/15
Στην τελική ευθεία πλέον έχουν μπει οι εργασίες στην στεριά, τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες συνεχίστηκαν με ρίψη σκυροδέματος στο τελευταίο τμήμα του αλιευτικού καταφυγίου και θα συνεχιστούν με την τσιμεντόστρωση του δρόμου που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του βασικού κορμού του έργου και θα επιτρέψει της εργασίες υδροδότησης και τον ηλεκτροφωτισμό του έργου.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του έργου κ. Βασίλη Γεωργόπουλο μας δήλωσε ότι λυπάται για το ατύχημα που συνέβη στο αλιευτικό καταφύγιο αλλά μας τόνισε παράλληλα ότι το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή και δεν έχει παραδοθεί ακόμα προς χρήση, επίσης μας διαβεβαίωσε για την ποιότητα της κατασκευής οι οποία άντεξε σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς την ύπαρξη του βραχισμού που προβλέπεται να τοποθετηθεί και μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα προχωρήσουν και οι εργασίες θαλάσσης ώστε να παραδοθεί οριστικά το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.






  Ενημέρωση 28/12/14
   Την προηγούμενη εβδομάδα και πριν τα Χριστούγεννα οι εργασίες συνεχίστηκαν με εκσκαφή αμμώδους εδάφους για την τοποθέτηση του ειδικού καλουπιού και  ρίψη σκυροδέματος σε αυτό, το τμήμα αυτό έχει ύψος περίπου ενάμιση μέτρο και τοποθετήθηκε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας εν είδη τεχνικού ογκόλιθου(μπλόκι).




  Ενημέρωση 21/12/14
Την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργασίες συνεχίστηκαν με την ρίψη σκυροδέματος στο είδη καλουπωμένο τμήμα στηθαίου και ετοιμάστηκε το βαρέως τύπου καλούπι που θα χρησιμοποιηθεί στο καλούπωμα του τελευταίου τμήματος το οποίο και θα συμπληρώσει το οριστικό ωφέλιμο μήκος του αλιευτικού καταφυγίου, για τον σκοπό αυτό βρίσκεται στο σημείο και εκσκαφέας ο όποιος θα προετοιμάσει το υπέδαφος αφού το εν λόγο σημείο είναι μπαζωμένο από ποσότητα άμμου,  την οποία θα αφαιρέσει τελικός ο πλωτός γερανός.

 

 



 Ενημέρωση 23/11/14
Την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργασίες συνεχίστηκαν με ρίψη σκυροδέματος  στo προτελευταίο  καλουπωμένο τμήμα πριν τον δρόμο καθώς και με καλούπωμα νέου τμήματος στηθαίου, παράλληλα προχωρεί η μεταφορά στο Παλιόκαστρο μεγάλης ποσότητας βραχισμού που θα μεταφερθεί με την χρήση του πλωτού γερανού.




Μεταφορά πέτρας στο Παλαιόκαστρο

 Ενημέρωση 19/10/14
Την εβδομάδα που μας πέρασε οι εργασίες συνεχίστηκαν με ρίψη σκυροδέματος  στα καλουπωμένα τμήματα καθώς και με καλούπωμα νέων τμημάτων. Ο ερχομός του πλωτού γερανού σήμανε την συνέχιση των εργασιών θαλασσής με συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης  βραχισμού στο εξωτερικό τμήμα του βραχίονα.






 Ενημέρωση 05/10/14








Ενημέρωση 21/09/14

Συνέχιση των εργασιών με ρίψη σκυροδέματος στην ανωδομή  και καλούπωμα νέου τμήματος στηθαίου αλλά και του προτελευταίου τμήματος του ακρομόλιου.
Τις επόμενες ήμερες αναμένεται και ο πλωτός γερανός  που αυτή την στιγμή δουλεύει στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου.  









 

Ενημέρωση 03/08/14


 
Ενημέρωση 27/07/14     
   Την εβδομάδα που πέρασε οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά από μεγάλη παύση,  ήδη έχουν  αποπερατωθεί δυο τμήματα από την ανωδομή και έχει καλουπωθεί και ένα τμήμα στηθαίου, τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν με ρίψη σκυροδέματος στο είδη καλουπωμένο τμήμα του στηθαίου και συνέχεια με τμήμα των ανωδομών.                     
 
  









Ενημέρωση  04/05/14
  Τις προηγούμενες ημέρες συνεχίστηκε η τοποθέτηση βραχισμού καθώς πραγματοποιήθηκε και ρίψη σκυροδέματος στο τμήμα του στηθαίου που βρίσκεται στο γάμμα ανάμεσα στον νέο βραχίονα και τον παλιό μόλο , το τμήμα αυτό ήταν απαραίτητο σε αυτή την φάση ώστε να προχωρήσει η τοποθέτηση του  βραχισμού σε όλο το μήκος του αλιευτικού.









Ενημέρωση  27/04/14






Ενημέρωση  13/04/14

Την περασμένη Τρίτη η έλευση του πλωτού γερανού σηματοδότησε την αρχή του τέλους των από θαλάσσης εργασιών , όλη την εβδομάδα εργάζονται συνεχώς και επανατοποθετούν τον βραχισμό στην σωστή θέση .
  Οι εργασίες που λαμβάνουν χώρα τώρα είναι οι πιο σημαντικές μετά την κατασκευή του νέου βραχίονα  αφού θα εξασφαλίσουν την αρτιότητα του αλιευτικού καταφυγίου κάτω και από τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.







Ενημέρωση  30/03/14

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε το στηθαίο σε όλο το μήκος του νέου βραχίονα καθώς και ένα τμήμα των αναδομών στο Γάμμα του μόλου ,  έχει καλουπωθεί επίσης το πρώτο τμήμα του στηθαίου στον  παλιό μόλο.

Σημαντική εξέλιξη  ήταν και η επίσκεψη στο αλιευτικό καταφύγιο του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη του έργου και έθεσε  χρονολογικά το τέλος των εργασιών εντός ενός μηνός, στα πλαίσια της επίσκεψης του δήλωσε επίσης ότι θα φροντίσει για την αποκατάσταση της παραλίας  και θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την σήμανση της ξέρας όπως έχουν αποφανθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.





Ενημέρωση  23/03/14
 

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα οι εργασίες συνεχίζονται και ήδη είναι έτοιμο το ένα από τα δυο εναπομείναντα τμήματα στηθαίου στον νέο βραχίονα και καλουπώνεται το δεύτερο, επίσης έχει ξεκινήσει και η διαδικασία καλουπώματος των αναδομών στο παλιό τμήμα του μόλου όπου και θα ξεκινήσει η ρίψη σκυροδέματος μετά από το τελευταίο τμήμα του στηθαίου.












Ενημέρωση  09/02/14

Την εβδομάδα που πέρασε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κατασκευάστηκε το τμήμα του στηθαίου στην κεφαλή του νέου βραχίονα καθώς και το μικρό τμήμα ντόκου που χρειαζόταν για να ενωθεί το τμήμα της επέκτασης με τον <<παλιό μόλο>>, έτσι πλέον απομένουν δυο τμήματα στηθαίου στο νέο βραχίονα που σύμφωνα με πληροφορίες θα κατασκευαστούν εφόσον ο πλωτός γερανός ξεκινήσει τις εργασίες για την τοποθέτηση του βραχισμού, οπότε οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο θα συνεχιστούν με την ρίψη σκυροδέματος για την ολοκλήρωση των ανωδομών .













Ενημέρωση  02/02/14





Ενημέρωση  26/01/14

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο μετά την σύντομη παύση λίγων ημερών λόγο εορτών. Όπως σας είχαμε ενημερώσει οι εργασίες συνεχίζονται με την κατασκευή του στηθαίου στον νέο βραχίονα ούτος ώστε με την άφιξη του πλωτού γερανού να είναι δυνατή η τοποθέτηση του βραχισμού που θα εφάπτει πάνω στο στηθαίο.








Ενημέρωση  15/12/13

Λίγο πριν τις εορτές  και την προσωρινή παύση  εργασιών λόγο Χριστουγέννων , οι ανωδομές στο μήκος του νέου βραχίονα αλλά και ενός μεγάλου κομματιού στο τμήμα του παλιού μόλου έχουν
ολοκληρωθεί και το έργο παίρνει σιγά σιγά την τελική του μορφή.

  Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν υπόψη τους την γνωστή σε όλους μας ξέρα η οποία απέχει εξήντα μέτρα από την άκρη του νέου βραχίονα και αποφάσισαν την τοποθέτηση μικρού φάρου για την σήμανση της.










Ενημέρωση 8/12/13
Την περασμένη εβδομάδα η έντονη κακοκαιρία με βοριάδες εντάσεως δέκα και έντεκα Μποφώρ δεν άφησαν πολλά περιθώρια για την εξέλιξη των εργασιών που
περιορίστηκαν στην ρίψη σκυροδέματος στο ένα από τα δυο εναπομείναντα τμήματα στο νέο βραχίονα ,παρόλα αυτά η κακοκαιρία ήταν μια δοκιμή για το αλιευτικό καταφύγιο  την όποια πέρασε με άριστα και μάλιστα με ανέμους τέτοιας εντάσεως υπήρχαν σκάφη στην θάλασσα .







 Ενημέρωση 01/12/2013









Ενημέρωση 24/11/2013

Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας δεν σταμάτησε τις εργασίες ρίψης σκυροδέματος αλλά ανάγκασε τους υπευθύνους να συνεχίσουν στο τμήμα που βρίσκεται προστατευμένο πίσω από τον βραχισμό αλλά και στο τμήμα του παλιού μόλου.









































Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο