Είναι μια από τις εμπειρίες που ο επισκέπτης των Βελανιδίων δεν πρέπει να παραλείψει αλλά πρέπει να επιδιώξει μια και θα έχει τη μοναδική ευκαιρία, μέσα από πολλές πεζοπορικές διαδρομές  να ταξιδέψει στον χρόνο, στην ιστορία και να βιώσει σκέψεις μοναχισμού, ερημιτισμού. Μοναδικά εκκλησιαστικά μνημεία και αδιάψευστοι «μάρτυρες» του μοναχισμού που άνθισε στην περιοχή και οι ασκητικές σπηλιές του Οσίου Θωμά που βρίσκονται στην απόμερη νότια άκρη του ακρωτηρίου Μαλέα.

Οι περισσότεροι ναοί είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο μέσω αγροτικών οδών αλλά και μονοπατιών που οδηγούν σε πολύ καλά συντηρημένα εκκλησάκια  αλλά και αρκετά μισογκρεμισμένα στα οποία διασώζετε ο εσωτερικός διάκοσμος.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια

Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση.
Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Δωρεάν καταχώρηση διαφημιστικού banner για όλους τους Βελανιδιώτες επαγγελματίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Είδατε περισσότερο

banner ads banner ads banner ads banner ads