Τα Βελανίδια πατρίδα σπουδαίων ναυτικών και ψαράδων είναι η πύλη για τον μαγευτικό κόσμο του Καβομαλιά και τη γνωριμία με ένα σπάνιο οικοσύστημα. Η διαδρομή ξεκινάει από το κέντρο του χωριού ,κατευθυνθείτε ΝΑ από τα σκαλιά που διασχίζουν το οικισμό, στο τέλος συνεχίστε στο μονοπάτι που διασχίζει την πλαγιά. Ύστερα από 1,5 χιλιόμετρο θα φτάσετε στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που ξεκινάει από εκεί.

 Σε 1,5 χιλιόμετρο θα φτάσετε στα εκκλησάκια του Οσίου Θωμά και του Αγίου Μύρωνα, από εκεί ανατολικά προς την θάλασσα ακολουθώντας την σημασμένη πεζοπορική διαδρομή 'Δ10' διαβαίνετε  τη κλασικότερη διαδρομή μονοπατιού στην Άκρα Μαλέα και τον φάρο του, διαδρομή που επί δεκαετίες ακολουθούσαν με τα ζώα για τον ανεφοδιασμό του Φάρου. Η απόσταση από εκεί έως το φάρο είναι περίπου 4 χλμ., οπότε υπολογίστε γύρω στη 1,5 με 2  ώρες πεζοπορίας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το περπάτημα για τον διάσημο φάρο του Μαλεα από το ξωκλήσι του Οσίου Θωμά εν Μαλεώ εφόσον επιθυμείτε να φτάσετε ως εκεί με αυτοκίνητο.


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια

Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση.
Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Δωρεάν καταχώρηση διαφημιστικού banner για όλους τους Βελανιδιώτες επαγγελματίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Είδατε περισσότερο

banner ads banner ads banner ads banner ads